Moodle - Electronische Leeromgeving

Electronische leeromgevingen worden ingezet binnen het onderwijs, maar ook bij bedrijven of in de non-profit sector. Levenslang leren is daarbij het motto. Een electronische leeromgeving (ELO) kan daarbij een krachtig  hulpmiddel zijn omdat die eenvoudig met een internet-browser bezocht kan worden, van waar dan ook.

Een ELO is meer dan een plek waar leerstof ter consumptie aangeboden kan worden; het is een plek waar mensen kunnen samenwerken, elkaar kunnen helpen en elkaar aanvullen. Op deze manier  is het leerproces een aktieve bezigheid, waardoor de leerstof beter opgenomen wordt.

Door op deze manier te werken wordt niet alleen de leerstof beter opgenomen, maar wordt ook het vermogen tot samenwerken bevorderd.

Mingos is gespecialiseerd in  de electronische leeromgeving Moodle . Moodle is vrije software en kan de concurrentie met commerciele leeromgeving prima aan. Sterker nog, uit diverse onderzoeken blijkt dat Moodle de commerciele varianten verslaat. Een belangrijk voordeel van Moodle is ook dat het volledig in het Nederlands is vertaald. 

Hier een aantal voorbeelden van de door Mingos gerealiseerde leeromgevingen met Moodle:

Open-Of-Course

Een project van Mingos in samenwerking met Freelancenetwerk . Open-Of-Course is een meertalige leeromgeving waarbij open content leermateriaal wordt aangeboden. 

Cursusnetwerk

Eveneens een project van Mingos en Freelancenetwerk . Een leeromgeving waarbij zowel gratis toegankelijk materiaal als commerciele content wordt aangeboden.

Academie West-Brabant

Een electronische leeromgeving, ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Avans in opdracht van 19 gemeenten in West Brabant. (Deze site is niet publiekelijk toegankelijk).Een verslag over dit project is gepubliceerd op Livre.

Wat Mingos voor u kan betekenen:

Mingos kan een volledige  implementatie van een electronische leeromgeving met Moodle voor u verzorgen. Dat betekent installatie, hosting, ondersteuning bij de implementatie, begeleiding van docenten en nazorg. 

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt.

 

 

 
Joomla Templates and Joomla Tutorials