Vrije Software in het MKB

U bent zelfstandig ondernemer. Waarschijnlijk is één van de redenen om een eigen bedrijf te starten de wens geweest onafhankelijk te zijn: u wilt zelf bepalen wat u wel en niet doet en niet afhankelijk zijn van de grillen van een ander. Waarom zou u uw computer dan wel aan die grillen blootstellen?

Baas over eigen computer

Met vrije software  bent u de baas over uw computer; u bepaalt wat er wel en niet gebeurt en niet het bedrijf dat de software heeft geleverd. Er wordt bijvoorbeeld niet gecontroleerd of u misschien illegale muziek of software op uw computer heeft staan; dat is uw eigen verantwoordelijkheid. U hoeft ook nooit te bewijzen dat u een legale versie gebruikt. Vrije software is legaal.

Stabiliteit en veiligheid

Daarnaast is het belangrijk dat u uw werk kunt doen en niet bezig bent met allerlei randverschijnselen, zoals een computer die het weer eens niet lekker doet. Ubuntu is een zeer stabiel en veilig besturingssysteem dat als het eenmaal werkt ook blijft werken en niet na verloop van tijd steeds trager wordt. Zo is het bijvoorbeeld veel minder vatbaar voor virussen en ander ongemak en heeft het een ingebouwde Firewall.

Frequente en gratis updates en upgrades

Ubuntu brengt ieder half jaar een (gratis) nieuwe versie uit, die anderhalf jaar lang veiligheidsupdates krijgt. Ook is er om de twee jaar een speciale, extra stabiele versie, die drie jaar lang zulke updates krijgt. U hoeft dus niet meteen over te stappen als u dat niet wilt.

Uitgebreide zakelijke software 

Voor de meeste gebruikers is ons basis software pakket meer dan genoeg, maar als u vragen of speciale wensen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

 
Joomla Templates and Joomla Tutorials