Vrije Software voor Particulieren

Mensen gebruiken de computer tegenwoordig vooral online. Surfen, e-mailen, chatten, al deze dingen gaan via het Internet. Maar door de enorme hoeveelheden virussen, spyware krijgt men vaak na verloop van tijd problemen. Er is een heel arsenaal aan programma's nodig om al dat spul buiten de deur te houden en dat is soms zelfs niet genoeg.

Geen virussen of spyware

Een groot voordeel van Ubuntu (en andere versies van Linux) is dat het veel moeilijker te besmetten is  met een virus of een worm  dan een ander populair besturingssysteem. Vaak wordt gezegd dat als Ubuntu populairder wordt er vanzelf meer problemen gaan ontstaan.  Dat gaat echter  voorbij aan het feit dat het systeem vanaf het begin is gebouwd met  voor gebruik binnen een netwerk en met veiligheid in het achterhoofd. Het is niet gezegd dat  zoiets nooit kan gebeuren (alle software bevat tenslotte fouten), maar het zal in elk geval niet eenvoudig zijn.

Uitgebreide software

Voor de meest voorkomende activiteiten leveren wij standaard al verschillende programma's. Als u echter een ander programma wilt installeren is dat met een paar muisklikken geregeld: Ubuntu heeft duizenden programma's klaarstaan voor installatie. U hoeft dus niet meer op internet op zoek naar een bepaald programma; dat heeft Ubuntu al voor u gedaan.

Hier vindt u meer informatie over de programma's die onder Ubuntu beschikbaar zijn en kunt u een aantal ervan uitproberen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan graag  contact met ons op.
 
Joomla Templates and Joomla Tutorials