Laptops met Ubuntu

Wat is Ubuntu?

Ubuntu  is een open source besturingssysteem en een alternatief voor bijvoorbeeld Microsoft Windows of Apple Macintosh.

Klik op onderstaand plaatje voor een indruk van de meest recente versie van Ubuntu via een online rondleiding:

ubuntu tour

Sterke punten van Ubuntu:

Veilig:

Ubuntu is gebaseerd op Debian Linux en Linux-systemen staan bekend om hun stabiliteit en veiligheid. Bij een overstap naar Ubuntu, behoren virus- en spywareproblemen tot het verleden.

Compleet:

Als u kiest voor Ubuntu krijgt u niet alleen een besturingssysteem, maar ook gratis duizenden applicaties, zoals Open Office (alternatief voor MS Office), de populaire internetbrowser Firefox,  Evolution, een uitgebreide e-mail applicatie, software om te IM-en met MSN of ICQ,  en voor sociale netwerken zoals o.a. Twitter, Facebook en Flickr, foto, audio- en videobewerking, mediaspeler, spelletjes, etc. 

Gebruiksvriendelijk:

Gebruiksvriendelijkheid is voor Ubuntu een van de belangrijkste onderwerpen. Het werkt intuïtief en is overzichtelijk. Zo zijn al uw bestanden in uw homefolder terug te vinden. Ubuntu is ook beschikbaar in vrijwel alle talen en heeft speciaal aandacht voor mensen met beperkingen. 

Onderhoudsarm:

Updates worden automatisch aangeboden; ook van de door u zelf via het Ubuntu Software Center geïnstalleerde extra software. U hoeft dus niet meer voor ieder programma apart te updaten. Bij Ubuntu zijn bovendien zaken als schijfcontrole en defragmentatie niet nodig. 

Snel:

Ubuntu start binnen 10  seconden op. Een Ubuntu Linux systeem blijft ook snel als u het langer gebruikt of als u meerdere applicaties tegelijkertijd gebruikt. Multi-tasking is daardoor geen enkel probleem.

Geen extra software kosten:

Ubuntu is gratis en dat geldt ook voor  updates en upgrades. U kunt ieder half jaar een nieuwe versie verwachten of kiezen voor de long-term-support versies, die vijf jaar lang worden onderhouden. 

Mingos levert verschillende laptopmodellen voorgeinstalleerd met Ubuntu Linux of naar keuze zonder besturingssysteem. De meest gangbare modellen staan in de winkel, mocht u adere wensen hebben laat het ons dan weten. 

Naar de winkel....

 

 

 

 

 

 
Joomla Templates and Joomla Tutorials